Колективом ЧРЦДЮТ у формі невимушених, але відвертих бесід та інтерв'ю було з'ясовано: трансформація освіти є НЕОБХІДНОЮ.



Головна » 2016 » Лютий » 15 » Сучасні виклики в Україні та проблема солідарності в українському суспільстві
16:56
Сучасні виклики в Україні та проблема солідарності в українському суспільстві

      11-12 лютого 2016 року у рамках проекту «Примирення в українському суспільстві: від енергії протесту до енергії творення» відбувся дводенний методичний семінар для вчителів «Сучасні виклики в Україні та проблема солідарності в українському суспільстві» (http://www.tolerspace.org.ua/) на базі готелю «Елат» (Печенізьський район, с. Мартова). Від Чугуївського районного Центру дитячої та юнацької творчості у семінарі брала участь методист Олена Храмцова. 

          У програмі семінару розглядались наступні питання:

-  визначення ідентичності та методики формування толерантності;

-  профілактика емоційного вигорання;

-  створення безопасного простору для дітей з різними ідентичностями;

-  освітні та виховні можливості виставки «Моє місце».

   Цей семінар можна охарактеризувати наступними словами: цікавість, практичність, незвичайність, емоційність, сучасність.

         Особлива увага на семінарі приділялась освітній виставці «Моє місце», де були представлені 18 особистих історій людей, які залишили рідні місця, людей, яких за останній рік юридична практика і статистика визначають незрозумілим і знеособлюючим терміном ВПО.  

     «Дійсно, наша виставка торкається  дуже різних проблем, які виникли в українському суспільстві сьогодні. Сама ідея виставки - показати можливості  людей, які переїхали, їх ресурсність, бажання побачити дійсно той шлях і облаштовуватися на тому місці, яке вони обрали», – пояснює сенс виставки Кіра Крейдерман, співавтор виставки, координатор міжнародних проектів ГО «Київський освітній центр «Простір толерантності».

    Виставку вже запросили до Миколаєва, Львова, Хмельницького, Херсона. Організатори мріють ознайомити з нею  громадян інших країн світу.

      З 23 по 27 лютого 2016 року з 9.00 до 16.00 годин  виставка «Моє місце» працюватиме у художній галереї (м. Чугуїв, площа Ленина, 2).

      Пропонуємо педагогам ЧРЦДЮТ спільно з вихованцями ознайомитися з освітньою виставкою «Моє місце». Можливо, на вашому шляху теж зустрічались люди з великим ресурсним потенціалом, цікавою історією, про яку треба розповісти оточуючим. 

     

    

    

    

Переглядів: 353 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: