Колективом ЧРЦДЮТ у формі невимушених, але відвертих бесід та інтерв'ю було з'ясовано: трансформація освіти є НЕОБХІДНОЮ.



Головна » 2017 » Лютий » 24 » Виставка ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття»
12:42
Виставка ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття»

Чугуївський районний Центр дитячої та юнацької творчості отримав диплом ІІ ступеня на сорок шостій обласній тематичній відкритої виставці ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття» за темою: «Національне виховання як фактор цілісного формування особистості», яка відбулась з 21 по 23 лютого 2017 року на базі КНВЗ «Харківська академія неперервної освіти».

Директор ЧРЦДЮТ Чехачова Лілія Миколаївна представила на виставці досвід роботи за темою: «Формування соціальної відповідальності та регіонального патріотизму учнів шляхом ненав’язливої просвіти через їх залучення до участі у медіа-проектах».

У досвіді була представлена ідея виховування патріота, здатного нести особисту відповідальність за долю свого регіону, а в майбутньому і держави через створення дитячих медіа-проектів, які на сьогодні користуються популярністю серед дітей і саме тому сприйматимуться ними як ненав'язлива просвіта. Такими проектами для закладу стали:

  1. Соціально-інноваційний медіа-проект для дітей району «Дитяче телебачення «ОбовсемКа», який у 2015 році внесений до районної соціальної Програми розвитку освіти. Мета проекту: формування позитивного образу України у школярів.
  2. Наступний масштабний та перспективний медіа-проект – районний відкритий фестиваль «Відкритий погляд», який стартував 2014 року за підтримки Чугуївської районної державної адміністрації, Чугуївської районної ради. Мета - актуалізація проблем сучасної учнівської молоді, формування регіонального патріотизму та соціальної відповідальності дітей засобами візуального мистецтва.
  3. У вересні 2017 року розпочав свою діяльність новий проект-супутник: арт-клуб для небайдужої молоді «CHEMODAN».

У досвіді було зазначено, що робота з формування у дітей соціальної відповідальності та регіонального патріотизму шляхом ненав’язливої просвіти продовжується.

Переглядів: 339 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: